Stresshantering KBT i Sollentuna

Lagom stress gör oss alerta och välfungerande på ett eller annat sätt. Men vad gör man om stressen inte går att hantera och påverkar oss negativt?
Vi erbjuder samtalsterapi eller kbt i sollentuna (kognitiv beteendeterapi) i en lugn och avslappnad miljö. Här lär du dig att ersätta stressrelaterade besvär som oro, utmattning, ångest, nedstämdhet, depression och kroniska smärtproblem med sunda vanor och beteenden* – boka tid för kbt i Sollentuna här.

Vår stresshantering i Sollentuna hjälper dig att:

  • Hitta orsaken till stressen
  • Ger dig effektiva verktyg och metoder i att hantera stress
  • Kunna bli av med eller lindra besvärliga symptom

Så arbetar vi med KBT i Sollentuna

Stress är ett symptom. Det kommer ofta från negativa vanor och beteenden som många upplever som en ”ond cirkel”. Är det så du känner det? Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi och har utbildad personal med lång erfarenhet inom området. Vår behandling går bland annat ut på att bryta dessa negativa beteenden eller göra dem mindre påfrestande för personen som lider av dem.

Genom åren har vi hjälpt personer med många olika typer av stressrelaterade problem. Men vi har också hjälpt patienter som lidit av andra diagnoser som t.ex. anorexi. Oavsett vad de har behövt hjälp med har vi alltid sett till individens unika situation och utgått från denna. Vårt arbetssätt kring kbt är strukturerat och inriktar sig på att finna lösningar på problem här och nu.

Ring vår KBT-terapeut Ulrika Andersson – 0708 88 32 42 – för att boka tid.

Få balans i livet med Mindfulness

Lär dig att sänka stressen tillsammans. Varje månad arrangerar vi kurser i mindfulness där vi lär ut effektiva strategier för hur man kan hantera stressen i vardagen bättre. Kurserna hjälper dig också till ökad självkännedom samt ökar medvetandet om dig själv i relationer, både på jobbet och privat. Dessutom får du hjälp att:

  • Höja koncentrationsförmåga

  • Stärka ditt sinne

  • Få större insikt i hur hjärnan fungerar

Denna form av stresshantering är rolig, stimulerande och givande – inte konstigt att så många väljer att gå regelbundet! Läs gärna mer om stresshantering med mindfulness här.

* Napractivas behandlingar inom stresshantering och kurser i Mindfulness är inte avsedda för svårare fysiska och mentala sjukdomar. Kontakta oss om du har frågor.