Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Naprapatbehandling Sollentuna

Gå inte runt med ont! God hälsa lönar sig.

Naprapatbehandling Sollentuna

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Välkommen in på bästa naprapatbehandling i Sollentuna med omnejd! Gå inte runt med ont, god hälsa lönar sig. Oavsett om du dragits med en långvarig smärta, om du precis fått ryggskott eller migrän så kan vår naprapatbehandling hjälpa dig. Hos Napractiva Rehab träffar du legitimerade, erfarna naprapater i Sollentuna med omkringliggande orter, vilka erbjuder effektiv naprapabehandling som är smärtlindrande, men också kan användas vid förebyggande åtgärder. Naprapatbehandlingen kompletteras ofta med råd om ergonomi och egenträning.

Du kan enkelt boka våra naprapater i Sollentuna med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Sollentuna och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Naprapatbehandling på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, topprecenserade naprapatbehandling i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa naprapatbehandling i Stockholm

Boka bästa naprapatbehandling i Sollentuna

Boka bästa naprapatbehandling i Täby

Boka bästa naprapatbehandling i Danderyd

Boka bästa naprapatbehandling i Solna

Boka bästa naprapatbehandling i Sundbyberg

Boka bästa naprapatbehandling i Upplands Väsby

Naprapatbehandling Sollentuna: Boka en tid - det är aldrig för sent att komma till oss!

Som exempel kan vår naprapatbehandling i Sollentuna hjälpa dig som lider av: ryggskott och nackspärr, migrän och spänningshuvudvärk, idrottsskador, ischias, muskelspänningar, musarm och tennisarmbåge, löparknä och hälsporre, mm. Boka en tid – det är aldrig för sent att komma till oss!

Naprapatbehandling Sollentuna: Mer om vår naprapatbehandling

Ryggraden är den centrala axeln i rörelseapparaten och därifrån sträcker sig ett nervnätverk som förgrenar sig genom kroppen. De olika segmenten som utgör ryggraden har en viss plasticitet och flexibilitet, men med tiden kan deras funktionsförmåga ändras. När detta inträffas då sker störningar i nervsystemet som inte längre kan fungera normalt.  Det är då du ska träffa en naprapat!

Tekniken som används under naprapatbehandlingen orsakar vanligtvis inga biverkningar. Vissa patienter upplever dock en mild huvudvärk, trötthet eller smärta i de behandlade kroppsdelarna de första 24 timmar. I allmänhet är allvarliga komplikationer i samband med naprapatbehandlingar mycket sällsynta, särskilt om de utförs av en legitimerad naprapat.

Hos Napractiva Rehab är ländryggssmärta och besvär i nacken rankade som nummer ett av många besvär som vi behandlar. Den exakta orsaken till besvären är ofta oklar, om inte det är på grund av en olycka. Smärta och besvär kan yttra sig på olika sätt vilket innebär olika typ av lokalisering och symtom. Ländryggsmärta och nackbesvär är vanligt förekommande och ofta återkommande. Den går oftast över av sig själv inom någon vecka, men besvären är ofta av återkommande karaktär och därför är det viktigt att behandla och framför allt att rehabilitera hos en legitimerad naprapat. Hos Napractiva Rehab hittar du bästa legitimerade naprapater i Sollentuna med omnejd. Målsättningen skall vara att den som söker hjälp skall vara så aktiv som möjligt för att kunna återgå till normal aktivitetsnivå.

Naprapatbehandling Sollentuna: Medicinska kontraindikationer för naprapatbehandling

Det är mycket viktigt att rådgöra med din läkare innan du kommer till oss om du ingår i någon av dessa riskgrupper:

  • Personer med generellt högblodtryck, proppbenägenhet eller som medicineras med blodförtunnande.
  • Personer med svår osteoporos eller som har genomgått en cancerbehandling, eftersom det kan finnas risk för fraktur.
  • Personer som upplever smärtsamma domningar, stickningar eller förlust av styrka i arm eller ben.
Naprapatbehandling Sollentuna: Bästa hjälp för rygg- och nackbesvär

I det kliniska arbetet vi gör när patienterna besöker oss ingår att med hjälp av en pedagogisk förklaring få patienten att ta ansvar för rehabilitering och själv ta hand om kroppen med hjälp av specifik träning som ges av naprapaten. Fokus skall ligga på att träna specifikt och funktionellt för att uppnå god kroppskontroll och balans.

Vår erfarna naprapater i Sollentuna med omnejd vet att behandlingarna som massage och / eller manuell ledbehandling kan ge snabb, temporär smärtlindring (som kan hålla i månader), men att besvären ofta återkommer om funktionaliteten och ledrörligheten inte tränas. Det är därför viktigt för oss att den som kommer till kliniken med återkommande eller långvariga besvär lär sig att till stor del själv regellbundet ta hand om sin kropp med hjälp av specifik träning vi hjälper till med. Det är en återkommande bild hos oss att patienten berättar att det kan upplevas som mycket påfrestande att vakna varje morgon och känna sig stel i kroppen eller att ha ont i hela ryggen, även efter att ha sovit hela natten. Man har ”ont i ryggen”, utan att man funnit någon speciell orsak till ryggsmärtan. Dessutom hittas ingenting till och med via bilddiagnostik som röntgen eller undersökning med magnetkamera (MRT).

Orsaken till smärtan kan vara många och därför är det viktigt att inte låta det bli sämre. En noggrann undersökning hos en läkare eller ortoped är viktigt för att säkerställa att det inte finns patologiska grunder till smärtan, som i sådana fall behöver behandlas med läkemedel eller kirurgiskt ingrepp.  Smärtan kan vara också läges- eller belastningsrelaterad. Att stå länge, att resa sig mycket från sittande till stående eller att sitta länge kan vara problematiskt.  Ibland kan man också uppleva huggsmärtor i ryggen vid snabbare rörelser. Läget kan bli så jobbigt att det kan sätta sig i huvudet på en och även underminera viljan att förändra situationen. Allt detta tar vår kompletta naprapatbehandling i Solentuna med omkringliggande orter itu med!

Naprapatbehandling Sollentuna: Bättre rygg- och ledstabilitet

Stabiliteten är förmågan att begränsa rörelse i en led så att skador eller smärta inte uppstår. En annan definition är att med muskelkraft hålla leden stabilt under de krav en rörelse eller belastning ställer. När kroppen är stabil sker korrekt automatisk aktivering av alla senreflexer kroppen har. Senreflexerna ger information om kroppsställning och kroppsrörelser, nödvändig för att kunna utföra välorganiserade och smidiga rörelser. Detta kallas proprioception och finns i kroppen som muskel- och skelettsinne.

När vi rör på oss finns sträckkänsliga nervfibrer i senorna, som aktiveras under muskelkontraktionen och hämmar muskeln till den berörda senan, så att vi skall kunna hålla balansen. Dessutom hjälper informationen från senorna att beräkna vinkel och rörelse i leden. Men om den här viktiga funktionen är försenad eller skadad, då blir kroppen instabil. Det kan ske i ett ryggsegment eller i en led, där det finns för mycket eller för lite rörlighet.

Det maximala rörelseutslaget i leden kan vara både för stort eller för litet och risker finns för en överdriven ledrörelse, utanför de fysiologiska gränserna. Vår specifika stabiliseringsträning utvecklar din kropps förmåga att kontrollera rörelser som sker mellan lederna i kroppen (ledstabilitet) och kapacitet att kunna kontrollera hela ryggen / bålen vid de belastningar och krafter som planerade eller oplanerade rörelser med armar och ben utgör. Vår naprapatbehandling i Sollentuna hjälper bl a muskelkedjorna samverka mycket bättre under belastning & rörelse, samtidigt som vår erfarna, kompletenta naprapat på bästa sätt behandlar både lokalt och globalt stabiliserande muskler.

Napractiva Rehab

Taggar

Naprapat Sollentuna, Naprapatbehandling Sollentuna

Boka tid