Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Akupunktur Sollentuna

Stå emot och övervinn sjukdomar!

Akupunktur Sollentuna

Akupunktur, Tjänster
Google Recensioner
4.9
203 recensioner
×
js_loader

Boka bästa akupunktur i Sollentuna med omnejd för snabb hjälp med dina hälsoproblem! Akupunkturen utvecklades för tusentals år sedan inom de teoretiska grunderna för traditionell kinesisk medicin och uppdaterades idag tack vare västerländska vetenskapliga framsteg och evidensbaserad medicin. Ordet akupunktur kommer från latinets ”acus”, som betyder nål, och ”punktion”, som betyder punktering. Med akupunktur kan vi förebygga och bota sjukdomar, samt obalanser i kroppen.

Du kan enkelt boka bästa massage i Sollentuna med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Sollentuna och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Akupunktur på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, evidensbaserade akupunktur i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa akupunktur i Stockholm

Boka bästa akupunktur i Sollentuna

Boka bästa akupunktur i Täby

Boka bästa akupunktur i Danderyd

Boka bästa akupunktur i Solna

Boka bästa akupunktur i Sundbyberg

Boka bästa akupunktur i Upplands Väsby

Akupunktur Sollentuna: Terapeutiska effekter

Napractiva Rehabs akupunktur i Sollentuna med omnejd har terapeutiska effekter både lokalt och generellt, vid smärtsamma och icke-smärtsamma patologier. Evidensbaserad medicin säger att de nålstimulerade muskel- och sensoriska nervcellerna skickar ett meddelande till det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärgen) vilket orsakar frisättning av endorfiner och andra neurotransmittorer (kemiska element i kropp som modifierar nervcellers impulser, Detta hjälper till att blockera ankomsten av smärtmeddelandet till hjärnan och har även andra reglerande effekter. Detta sätt att arbeta ser akupunkturmeridianer som platser för att stimulera nerver, muskler och bindväv. Vissa tror att denna metod stimulerar kroppens naturliga smärtstillande medel. Denna form används främst för att lindra obehag i samband med en mängd olika sjukdomar och tillstånd.

Akupunkturen förklaras också som en teknik för att balansera flödet av energi eller livskraft. Genom att föra in nålar i specifika punkter på dessa meridianer ser man att energiflödet åter balanseras. Det finns hundratals akupunkturpunkter längs kroppens 14 energibärande meridianer. Denna teori säger att akupunktur fungerar genom att sända signaler via de myofasciala kedjorna (meridianerna). Kinesiska läkare från 1500-talet använde termen ”Qi” (uttalas ”chee”) för att beskriva energin som cirkulerar genom meridianerna. Sjukdomar orsakas av en störning av Qi, vilket orsakar en obalans i energin som akupunkturen kan korrigera.

Akupunktur Sollentuna: Hur fungerar vår akupunktur?

Napractiva Rehabs akupunktur i Sollentuna med omnejd stimulerar kroppens förmåga att stå emot eller övervinna sjukdomar eller tillstånd, genom att korrigera obalanser, samt hjälper även kroppen att producera kemikalier som minskar eller eliminerar smärtsamma förnimmelser. Akupunktur innebär att man för in mycket fina nålar i huden, på strategiska punkter på kroppen för att behandla smärta. Dessa punkter har specifika neuro-anatomiska platser som ger dem specifika neurobiologiska effekter. Idag har vetenskaplig forskning avslöjat de gamla begreppen banor och energimeridianer, vilket ger grunden för akupunkturens fysiologiska mekanismer och möjliggör utvecklingen av en rad åtgärder som förklarar fördelarna som uppnås i klinisk praktik.

Akupunktur Sollentuna: Vår akupunkturbehandling

I den första konsultationen försöker vi fastställa den patologi som patienten presenterar genom ett noggrant anamnesformulär, observation, palpation och utforskning. Det är mycket viktigt att förstå de symtom som patienten presenterar och därför är de mycket viktiga frågor för diagnos och behandling av sjukdomen. När det eller de patologiska mönstren som påverkar patienten har identifierats bestäms den terapeutiska principen, lämpliga punkter och behandlingsmetoden väljs.

Under Napractiva Rehabs akupunktur i Sollentuna med omnejd sätts mycket fina nålar in i specifika punkter på kroppen. Införandet av nålarna orsakar vanligtvis inte mycket obehag eller smärta. Vi på Napractiva Rehab har en unik stil att använda akupunktur. Vi kombinerar aspekter av österländska och västerländska metoder för att avgöra vilken typ av akupunktur som är bäst för dig. Vi undersöker kroppen för att lokalisera reaktiva områden och muskelförträngningar. Punkter väljs ut och stimuleras för att behandla symtomatiska områden baserat på akupunkturteoretiska relationer mellan meridianer. Vi hittar och avaktiverar även ”triggerpunkter” med hjälp av en avancerad nålteknik. Dessa punkter är extremt vanliga vid smärttillstånd och kan orsaka smärta och andra symtom på dysfunktion i nästan allas liv, vid ett eller annat tillfälle.

Besöket tar cirka 40 minuter och en gemensam behandlingsplan för ett enstaka problem skulle bestå av en eller två behandlingar per vecka. Antalet akupunkturbehandlingar beror på tillståndet som behandlas och dess svårighetsgrad. I allmänhet är det vanligt att man får sex till åtta akupunkturbehandlingar.

Akupunktur Sollentuna: Under akupunkturbehandlingen

Akupunkturpunkterna finns på alla delar av kroppen. Ibland är de lämpliga punkterna mycket långt från smärtområdet.

Under vår akupunktur i Sollentuna sätts akupunkturnålarna in på olika djup, på strategiska punkter i kroppen. Nålarna är väldigt fina, så patienten känner ingenting när de går in. Vid en typisk behandling används mellan 5 och 15 nålar. Akupunktören kan försiktigt flytta eller rotera nålarna efter att ha placerat dem, eller applicera värme eller milda elektriska impulser på dem. I de flesta fall sitter nålarna på plats i 20 till 40 minuter medan du ligger och slappnar av.

Efter akupunkturbehandlingen känner vissa sig avslappnade och andra känner sig energiska, men alla svarar inte på denna behandling. Om dina symtom inte börjar förbättras inom några veckor kanske akupunktur inte är rätt för dig just då. Det finns dock flera studier som tyder på att det finns bevis för att akupunktur är optimalt för personer som förväntar sig ett positivt resultat. Akupunktur har få biverkningar och därför är det värt ett försök om du har svårt att hantera smärta med mer konventionella metoder.

Akupunktur Sollentuna: Vilka tillstånd behandlas med akupunktur?

Även om akupunktur inte är en ”bota allt” behandling, är den mycket effektiv vid behandling av många sjukdomar och tillstånd. Akupunktur är mest effektiv vid behandling av kronisk smärta, såsom huvudvärk, mensvärk och smärta i nedre delen av ryggen, nacken eller musklerna. Det kan också användas för att behandla artrit och repetitiva ansträngningar.

Det finns många studier som visar att akupunktur kan lindra smärta. Dessutom kan behovet av smärtlindrande läkemedel minska med hjälp av akupunkturen.

Akupunktur kan, bland annat, hjälpa vid följande besvär:

 • spänningshuvudvärk
 • ont i ländryggen
 • smärta vid förlossning
 • ledbesvär
 • inflammatoriska sjukdomar
 • smärtlindring efter en operation

Akupunktur kan också förbättra immunförsvarets funktion (kroppens försvarssystem mot sjukdomar). En av fördelarna med akupunktur är att förekomsten av biverkningar är betydligt lägre än för många läkemedel och mediciner eller accepterade medicinska procedurer för samma tillstånd.

Akupunktur har också en mycket lugnande effekt. Du kan känna dig för avslappnad efter en behandling och det är viktigt att inte överanstränga dig. Antalet akupunkturbehandlingar beror på varje persons tillstånd och hur de svarar på akupunktur. En akupunktursession tar vanligtvis inte bort smärtan. En eller två sessioner varje vecka i fem till sex veckor är det normala behandlingsförloppet.

Akupunktur Sollentuna: Vilken smärta kan behandlas med akupunktur?

Idag är vår akupunktur i Sollentuna med omnejd en mycket användbar kompletterande behandling för många hälsoproblem. I akuta fall ger vår akupunkturbehandling snabb effekt, men de sjukdomar som vi vanligtvis behandlar är kroniska.

Akupunktur har visat sig vara mycket effektivt för behandling av smärta i olika aspekter enligt Världshälsoorganisationen och detta har också publicerats i vetenskapliga tidskrifter. Denna grupp av smärtor leds av huvudvärk och migrän. Studier visar att den verkar positivt även vid led- och muskelvärk. Ryggsmärtor är ett mycket viktigt kapitel, samt också cervikal och ländryggsmärta, axelvärk, armbågssmärta och tennisarmbåge. Ett annat viktigt avsnitt skulle vara neuralgisk smärta och postoperativ smärta. Akupunktur är också mycket effektivt vid förlossningssmärta och slutligen belyses akupunkturens roll vid behandling av cancersmärta, då den behandlar biverkningar av strålbehandling och kemoterapi hos patienter.

Forskningsarbete pågår för närvarande om akupunkturs biologiska verkningsmekanismer i människokroppen: smärtstillande, antiinflammatoriska och antidepressiva. Utöver studier av dess effekt och effektivitet vid ett flertal sjukdomar och hälsoproblem är syftet framför allt att uppnå dess integrering i konventionell medicin.

När är akupunktur olämplig? Exempelvis: 

 • Om du har en ökad blödningsrisk eller tar blodförtunnande läkemedel
 • Om du har lymfödem
 • Gravida i vecka 0–13
 • Patienter med pacemaker
 • Patienter med tatuering eller en infektion där nålarna ska sättas
 • Om du är allergisk mot nickel eller krom
 • Om du har stor rädsla för nålar

Annars är det mycket möjligt att vår akupunktur i Sollentuna med omnejd kan snabbt hjälpa dig med just dina problem!

Varmt välkommen!

Napractiva Rehab

Taggar

Akupunktur Sollentuna

Boka tid