Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Ryggont / Ryggsmärta

Behandla ryggont & ryggsmärta

Ryggont / Ryggsmärta

Ryggont / Ryggsmärta, Var gör det ont?
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Visste du att ryggont & ryggsmärta är några av de främsta orsakerna till att många idag är hemma, sjukskrivna från jobbet? För människor som har ryggont & ryggsmärta och bor i Sollentuna & Stockholm med omnejd är Napractiva Rehab en värdefull resurs för att effektivt bli av med åkomman.

Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab, så hjälper vi dig bli av med ryggont & ryggsmärta!

Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller bästa behandling för ryggont & ryggsmärta via komplett, holistisk & trygg naprapatbehandlingmassageakupunkturidrottsmassageterapeutisk stretchingKBTfriskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Ryggont / Ryggsmärta: Hur känns ryggsmärta?

Ryggont & ryggsmärtor kan variera från person till person. De kan ge: stickande smärta, muskelsmärta, smärta som börjar i ryggen, men strålar ned i ett eller båda benen, smärta som blir värre under aktivitet och försvinner när man lutar sig tillbaka, mm. Många upplever konstant stelhet, hälta, svårigheter att sitta och nedsatt rörelseförmåga i ryggen. Ryggont & ryggsmärta kan vara en isolerad händelse eller kan vara kvar i veckor, eller längre. I vissa fall upplevs ryggont och ryggsmärta så ofta att det blir ett kroniskt problem och det är osannolikt att det löser sig utan professionell behandling för ryggont och ryggsmärta.

Ryggont / Ryggsmärta: Vilka är några vanliga orsaker till ryggont & ryggsmärtor?

Det finns många problem som kan leda till betydande ryggont & ryggsmärtor. Några av de vanligaste orsakerna inkluderar: muskel- eller ligamentbelastning från tunga lyft eller besvärliga rörelser, diskbråck (degeneration av en intervertebraldisk med herniering av diskmassan), artrit, osteoporos, oregelbundenheter i ditt skelett, nervskada eller ischias (smärtutstrålning i nerven ischiadicus utbredningsområde). Vem som helst kan stöta på ryggont och ryggsmärta när som helst, men det finns sätt att sänka risknivån. För att förhindra ryggont och ryggsmärtor, samt förbättra din övergripande livskvalitet, överväg dessa livsstilsförändringar:

· Om du är rökare, hitta ett avvänjningsprogram som fungerar för dig
· Träna mycket men undvik kraftfulla rörelser eller felaktiga lyfttekniker
· Nå och bibehåll en hälsosam vikt
· Ät en mängd olika frukter och grönsaker för att ge din kropp det bränsle den behöver för att reparera skador
· Förbättra din hållning

Ryggont / Ryggsmärta: Vad kan man göra för att behandla ryggont & ryggsmärtor?

De flesta ryggsmärtor försvinner med rätt behandling, aktiv vila med promenader och lätt rörlighetsträning, i kombination med analgetika och / eller NSAID, i det akuta läget. Ryggont & ryggsmärta med nervpåverkan är ofta tecken på degenerativa förändringar i kotpelaren. Även om vi lyckas häva smärtan bör patienten förstå vikten av lämplig regelbunden träning och förebyggande behandlingar för ryggont och ryggsmärta.

Det som gör Napractiva Rehab till en välbesökt klinik för att få hjälp med smärtlindring är vår kunskap och erfarenhet. Traditionella naprapatbehandlingar är ett utmärkt alternativ för att ta itu med många typer av ryggsmärtor. Vi använder oss även av akupunktur, som är en av dem mest effektiva behandlingar mot ryggont och ryggsmärta.

Napractiva Rehab

Taggar

Ryggont, Ryggsmärta

Boka tid