Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Hand, handled & armbåge

Behandla smärta i hand, handled & armbåge

Hand, handled & armbåge

Hand, handled & armbåge, Var gör det ont?
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Hand-, handleds- och armbågsproblem tar många personer till Napractiva Rehab. De flesta människor tänker sällan på de hundratals uppgifter som görs av händerna, handleder och armbågar varje dag. Om du har sådana besvär då bör du boka en tid hos oss på www.napractiva.se, för vi kan hjälpa dig!

Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab, så hjälper vi dig bli av med hand-, handleds- och armbågsproblem!

Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller bästa behandling för hand-, handleds- och armbågsproblem via komplett, holistisk & trygg naprapatbehandlingmassageakupunkturidrottsmassageterapeutisk stretchingKBTfriskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Smärta i hand, handled & armbåge: Hur känns smärta i hand & handled?

Alla har unika tolkningar av sin egen smärta. Några av de vanligare förnimmelserna i samband med smärta i hand och handled inkluderar:

· Ömhet
· Brinnande
· Domningar
· Stickningar
· Värme eller kyla

Ett annat vanligt symtom är känslan av att händerna eller handlederna är trötta eller svaga. Man kan också stöta på svullnad eller stelhet i dem eller de drabbade leden.

Smärta i hand, handled & armbåge: Vad orsakar smärta i hand, handled & armbåge?

Traumatisk skada är en vanlig orsak till smärta i hand, handled eller armbåge, men det finns många andra faktorer som kan vara att skylla på. Till exempel lokal överbelastning eller ensidigt arbete med handen, till exempel handarbete, spikning, maskinskrivning eller racketsporter.

I vissa fall leder också åldringsprocessen och enkelt slitage till betydande ledvärk i händer, handleder och armbågar. I andra fall kan artrit eller andra sjukdomar orsaka smärta. Dina händer och handleder innehåller många nerver som kommunicerar med din hjärna. Eftersom dessa nerver är inrymda i mycket trånga utrymmen krävs det inte mycket för att inflammation eller andra krafter ska lägga tillräckligt tryck på en nerv för att orsaka smärta. Behandlingen fokuserar ofta på att ta bort det trycket för att låta dina nerver läka och återgå till normal funktion.

Smärta i hand, handled & armbåge: Vad kan jag göra för att förhindra smärta i mina händer, handleder & armbågar?

En av de bästa sakerna du kan göra för att förhindra ledvärk i händer, handleder och armbågar är att göra en noggrann och grundlig bedömning av hur du använder dem varje dag. Om du belastar dina händer, handleder och armbågar för mycket, leta efter sätt att minska belastningen.

Ibland kan några enkla förändringar räcka långt för att minska smärta. Ett ergonomiskt tangentbord och en mus är något att tänka på om du tillbringar timmar framför din dator. Att ta pauser under dagen och utföra en rad enkla sträckningar kan också hjälpa.

Det kan vara frestande att förlita sig på mediciner för att ta sig igenom smärta. Detta tillvägagångssätt är kortsiktigt och har emellertid flera nackdelar. Till att börja med innebär medicinering en risk för biverkningar, av vilka några kan vara värre än smärtan du försöker lindra. Ännu viktigare, medicinering maskerar bara smärtan och gör ingenting för att korrigera de tillstånd som leder till smärta i första hand.

Napractiva Rehab

Taggar

Smärta i armbåge, Smärta i hand, Smärta i handled

Boka tid