Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Nacksmärta / Nackvärk

Behandla nacksmärta & nackvärk

Nacksmärta / Nackvärk

Nacksmärta / Nackvärk, Var gör det ont?
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Varför uppstår nacksmärta & nackvärk? När vi tänker på nackens anatomi och påfrestningarna som den utsätts för varje dag, är det konstigt att nacksmärtor & nackvärkar inte är vanligare. Din nacke består av ett komplext nätverk av ben, muskler, senor, ligament, blodkärl, nerver, andra vävnader, med mera – och när något går fel med någon av dessa komponenter kan betydande nacksmärta & nackvärk uppstå.

Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab, så hjälper vi dig bli av med nacksmärta & nackvärk!

Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller bästa behandling för nacksmärta & nackvärk via komplett, holistisk & trygg naprapatbehandlingmassageakupunkturidrottsmassageterapeutisk stretchingKBTfriskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Nacksmärta / Nackvärk: Vad orsakar nacksmärta & nackvärk?

Smärtsymtomen kommer från nacken på grund av smärtande nackmuskulatur. Nackmuskulaturens spänningstillstånd påverkas av såväl psykisk press, fysisk belastning liksom av degenerativa förändringar i området. Oftast finns det flera samverkande faktorer som ger smärtsyndromet.

Några av de vanligaste orsakerna till nacksmärta & nackvärk – som vi på Napractiva Rehab framgångsrikt behandlar – är:

• Nackspärr
• Idrottsskada
• Artros
• Diskbråck
• Degenerativ disksjukdom
• Nervkompression

Nacksmärta / Nackvärk: Finns det sätt att förebygga nacksmärtor & nackvärkar?

Även om det inte är möjligt att förhindra varje förekomst av nacksmärta & nackvärk finns det åtgärder du kan vidta för att minska din risknivå. Många av dessa förebyggande åtgärder är helt enkelt en fråga om att ändra dagliga vanor för att minska belastningen på nacke, axlar och rygg. Upprepade rörelser eller att sitta böjd över en dator i timmar varje dag kan leda till betydande nacksmärtor & nackvärkar.

Din sömnposition kan också leda till nacksmärta & nackvärk på dagtid. Utvärdera fastheten hos din madrass och kuddar och överväg att uppgradera till alternativ som stödjer din nacke och ryggrad medan du sover. Försök att vara medveten om nackens läge under dagen. Att spendera för mycket tid på att stirra ner på ett tangentbord eller en telefon kan ta hårt med tiden.

Om ditt jobb kräver att du sitter i en position eller utför repetitiva uppgifter, ta ofta pauser för att ge din ryggrad en vila. Lär dig några enkla sträckningar som kan hjälpa till att hålla din nacke flexibel och stark och se till att din fritid innehåller mycket frisk luft och hälsosamma aktivitetsnivåer.

Nacksmärta / Nackvärk: Vilka alternativ finns för att behandla nacksmärta & nackvärk?

Napractiva Rehabs naprapatbehandling och våra kunniga naprapater i Sollentuna med omnejd kan göra underverk mot nacksmärtor & nackvärkar. Naprapaten använder en kombination av ryggradsmanipulation och massage. Stretching av nacken kan hjälpa till att minska nacksmärta och nackvärk, samt återställa den korrekta funktionen. Mikropauser fysiskt och mentalt på jobbet, samt måttlig aktivitet som effektivt kombinerar träning och vila – är bästa behandlingen mot måttliga nackbesvär. Akupunktur kan vara smärtlindrande.

Napractiva Rehab

Taggar

Nacksmärta, Nackvärk

Boka tid