Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Fotsmärta / Smärta i fotled

Behandla fotsmärta & smärta i fotled

Fotsmärta / Smärta i fotled

Fotsmärta / Smärta i fot & fotled, Var gör det ont?
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Dina fötter bär dig genom dagen och när de gör ont kan detta störa hela ditt liv. Om fotsmärta och smärta i fotled stör dig i din vardag är du varmt välkommen att boka en tid online idag.  Vi på Napractiva Rehab erbjuder effektiva behandlingar för fotsmärta och smärta i fotled. För att få hjälp ring oss gärna eller boka en tid online idag, här på www.napractiva.se!

Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab, så hjälper vi dig bli av med fotsmärta & smärta i fotled!

Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller bästa behandling för fotsmärta & smärta i fotled via komplett, holistisk & trygg naprapatbehandlingmassageakupunkturidrottsmassageterapeutisk stretchingKBTfriskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Fotsmärta / Smärta i fotled: Vad är fotsmärta & smärta i fotled?

Varje fot och fotled består av 26 ben, 33 leder och totalt mer än 100 mjuka vävnader som muskler och senor. Skador på någon av dessa strukturer kan leda till fotsmärta och smärta i fotled. Smärtan i fot och fotled kan kännas som en dov värk eller en skarp stickande känsla. Smärtan kan förvärras under eller efter fysiska aktiviteter som promenader och löpning.

Ibland är fotsmärtan & smärtan i fotled förknippad med dessa symtom:

· Svullnad
· Rodnad och värme
· Minskad rörelseförmåga

Fotsmärta / Smärta i fotled: Vad orsakar fotsmärta & smärta i fotled?

Fotsmärta & smärta i fotled kan uppkomma efter en skada eller fraktur, med återkommande ömhet och stelhet över fotlederna. Artrit är en vanlig orsak till ledvärk i fot och fotled. Artros är den vanligaste typen av orsak. Gikt är en annan typ av artrit som oftast uppstår i stortån. Många personer med diabetes upplever även fotsmärta och smärta i fotled på grund av dålig cirkulation och nervskador (neuropati). Ankelstukningar är bland de vanligaste idrottsskadorna.

Andra skador som påverkar foten och fotleden inkluderar bland annat:

· Stressfrakturer
· Plantar fasciit
· Nedfallna valv (platta fötter)
· Akillessenans skador

Fotsmärta / Smärta i fotled: Hur behandlas smärta i fot och fotled?

I första hand använder vi oss av terapeutiska eller konservativa behandlingsmetoder, då symtomen brukar avklinga efterhand. Beroende på typen och svårighetsgraden av ditt tillstånd kan behandlingen inkludera:

· Rehabiliterande övningar
· Naprapatiska justeringar
· Muskulära behandlingar
· Kortisoninjektioner

Napractiva Rehab

Taggar

Fotsmärta, Smärta i fotled

Boka tid