Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Huvudvärk / Spänningshuvudvärk

Lindra huvudvärk & spänningshuvudvärk

Huvudvärk / Spänningshuvudvärk

Huvudvärk / Spänningshuvudvärk, Var gör det ont?
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Våra kunniga naprapater i Sollentuna med omnejd har den kompetens och erfarenhet som behövs för att diagnostisera orsaken till din huvudvärk & spänningshuvudvärk, samt hjälpa dig att hitta varaktig lindring. Välkommen in till oss för ett personligt möte och en diskussion om alla de bästa behandlingsvägar!

Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab, så hjälper vi dig bli av med huvudvärk & spänningshuvudvärk!

Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller bästa behandling för huvudvärk & spänningshuvudvärk via bl a komplett, holistisk & trygg naprapatbehandlingmassageakupunkturidrottsmassageterapeutisk stretchingKBTfriskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Huvudvärk / Spänningshuvudvärk: Vad är spänningshuvudvärk?

Detta är den vanligaste formen av huvudvärk (från episodisk till kronisk huvudvärk) som inte är orsakad av skada eller annan sjukdom. Orsaken är multifaktoriell. En teori är att smärta genereras av ökade kontraktionbenägenhet i muskulaturen hos dessa personer. Ofta stressrelaterat och ibland ses även störningar i tugg- och nackmuskulatur. Symtomen är oftast en tryckande, molande huvudvärk, i regel bilateralt, som kan också vara förenat med tinnitus, lockkänsla i örat, klumpkänsla i halsen, tryck över bröst, yrsel, med mera.

Huvudvärk / Spänningshuvudvärk: Hur behandlas huvudvärk hos oss?

Ett tillvägagångssätt är massage och mobilisering av nacken, för ökad rörlighet av halsryggraden. Stretching kan också ingå i denna behandling. Om möjligt minska utlösande faktorer, avslappning, kroppskännedom, eventuellt TENS och / eller akupunktur. Specifika rörelseövningar kan lindra många typer av huvudvärk & spänningshuvudvärk, då du lär dig hur din kropp fungerar, samt identifierar faktorerna som orsakar besvären. Neuromuskulär massage kan också hjälpa genom att lossa triggerpunkter i nacke, rygg, axel och huvud.

Huvudvärk / Spänningshuvudvärk: När ska jag träffa en läkare för huvudvärk?

Enstaka huvudvärk eller spänningshuvudvärk är en del av livet och är vanligtvis inte en anledning till allvarlig oro. Men när huvudvärk eller spänningshuvudvärk blir frekvent eller börjar störa dina normala rutiner är det dags söka läkarhjälp. Läkemedelsbehandling i form av analgetika har endast högst temporär effekt och kan på sikt ha uttalat negativ effekt, med utvecklande av läkemedelsutlöst huvudvärk vid vidare läkemedelsintag.

Napractiva Rehab

Taggar

Huvudvärk, Spänningshuvudvärk

Boka tid