Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Axelsmärta / Axelvärk

Behandla axelsmärta & axelvärk

Axelsmärta / Axelvärk

Axelsmärta / Axelvärk, Var gör det ont?
Google Recensioner
4.9
195 recensioner
×
js_loader

Du som har axelsmärtor & axelvärkar bör snabbt aktivt behandlas – med behandling, träning och uppföljning. Detta för att inte hamna i långdragna sjukdomsförlopp med rörelseinskränkning / belastningssmärta som sedan kan vara svåra att häva. Dina axlar är med i nästan allt du gör varje dag, vilket är anledningen till att axelsmärta & axelvärk är ett så vanligt besvär. Hos Napractiva Rehab erbjuds flera behandlingar som kan hjälpa till att lindra smärta och återställa funktionen i axelleden. Boka ett möte här på www.napractiva.se eller ring oss så hjälper vi dig!

Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab, så hjälper vi dig bli av med axelsmärta & axelvärk!

Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller bästa behandling för axelsmärta & axelvärk via bl a komplett, holistisk & trygg naprapatbehandlingmassageakupunkturidrottsmassageterapeutisk stretchingKBTfriskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Axelsmärta / Axelvärk: Vad orsakar axelsmärta & axelvärk?

Din axelled är bland de största lederna i din kropp och utsätts för flera påfrestningar under en vanlig dag. Det finns många saker som kan leda till axelsmärta & axelvärk, av vilka vissa är inom din kontroll och andra som inte är det.
Några av de vanligaste orsakerna till axelsmärta & axelvärk inkluderar:

· Ledartrit
· Ledartros
· Seninflammation
· Fraktur
· Impingement
· Bursit

Axelinstabilitet är en annan vanlig orsak till axelsmärta & axelvärk. Detta tillstånd uppstår när huvudet på ditt överarmsben tvingas ut ur sin rätta position i din axelled. En plötslig skada kan orsaka instabilitet, men överanvändning kan också spela roll. När musklerna, senor och ligament som stöder din axel är försvagade kan dislokationer inträffa ofta.

Axelsmärta / Axelvärk: Vilka är några behandlingsalternativ för axelsmärta & axelvärk?

Din behandlingsplan styrs av en noggrann diagnostisk undersökning. I första hand får man utreda om besvären kommer från rotatorkuffen, glenohumeralleden, akromioklavikularleden eller från axelns framsida p.g.a. biceps tendalgi. Din naprapat börjar med att leta efter tecken på avvikelser i området. Om din undersökning visar tecken på onormal ryggrörlighet kan naprapaten göra justeringar. Ett annat naprapatiskt tillvägagångssätt för att behandla axelsmärta & axelvärk bygger på specifik rehabilitering. Dessa övningar fokuseras på att gradvis öka din ledstyrka och rörlighet.

Om ditt jobb kräver en hel del repetitiva axelrörelser eller om du deltar i sporter eller andra träningsformer som stressar din axelled kan den specifika rehabiliteringen lära dig att slutföra dessa uppgifter utan att lägga onödig stress på axelleden. I vissa akuta fall kan kortisoninjektioner minska smärta genom att åtgärda inflammation i din axelled och förbättra ledkomponenternas förmåga att glida smidigt när du rör dig. Kortisoninjektioner i muskler och kring senor ger ofta bara temporär lindring. Detta genom att utnyttja din kropps naturliga läkande kraft för att generera nya vävnader.

Napractiva Rehab

Taggar

Axelsmärta, Axelvärk

Boka tid