Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Knäsmärta

Behandla knäsmärta

Knäsmärta

Knäsmärta, Var gör det ont?

Knäsmärta drabbar människor i alla åldrar och kan göra det svårt att gå, springa och utföra vardagliga aktiviteter. Teamet på Napractiva Rehab i Sollentuna hjälper dig att bli kvitt knäsmärta snabbt. Om knäsmärta påverkar din livskvalitet ring oss eller boka en tid idag på www.napractiva.se

Boka en tid hos Napractiva Rehab i Sollentuna, så hjälper vi dig att bli smärtfri! Du kan också ringa oss eller komma förbi vår klinik, strax intill Sollentuna Centrum. Varmt välkommen!

Google Recensioner
4.9
142 recensioner
×
BOKA TID
Knäsmärta: Vad är knäsmärta?

Knäet är en av kroppens största och starkaste leder, men också en av de mest skadade. Knäsmärtan kan uppstå plötsligt eller så kan den utvecklas gradvis. Beroende på den bakomliggande orsaken till din knäsmärta kan du också uppleva ett eller flera av följande symtom:

· Svullnad och stelhet
· Rodnad och värme
· Svaghet eller instabilitet
· Knäppande eller klickande känsla
· Oförmåga att helt räta ut knäet

Terapeuterna på Napractiva Rehab utvärderar noggrant ditt knä och skapar en individuell behandlingsplan för att hjälpa dig bli av med problemet.

Knäsmärta: Vad orsakar knäsmärta?

Artrit i knä är ett av de vanligaste medicinska tillstånden som orsakar knäsmärta. De vanligaste är artros och reumatoid artrit. Knäet är byggt för att motstå hög nivå av stress och belastning, men för mycket tryck eller repetitiva rörelser kan orsaka skador på vävnaderna i denna stora led. Vanliga knäskador inkluderar: frakturer, bursit, patellar tendinit, avslitet brosk eller menisken, patellofemoralt syndrom (löparknä), avslitna ligament eller korsbandet. Smärta eller skada i foten eller höften kan få dig att ändra ditt sätt att gå och springa, vilket också kan leda till problem som orsakar knäsmärta.

Knäsmärta: Hur behandlas knäsmärta?

Med en noggrann undersökning och diagnostiska tester kan naprapaten fastställa den bakomliggande orsaken till din knäsmärta. Beroende på typen och svårighetsgraden av ditt tillstånd kan behandlingen inkludera: rehabiliterande övningar, massage eller naprapatiska justeringar. Initialt bör avlastningen prioriteras, samt alternativa rörelser och NSAID. Grunden för rehabilitering är träning. Denna träning skall, åtminstone initialt, bedrivas med hjälp av terapeuten. Generellt gäller regelbunden träning med fokus på att stärka lårmuskulaturen både koncentriskt, excentriskt och isometriskt, samt även träna proprioception. Stretchövningar är effektiva, samt kontroll av skor med tanke på pronation och eventuella benlängdsskillnader. Om du lider av knäsmärtor, ring oss idag eller boka en tid online här på www.napractiva.se för snabb lindring!

Napractiva Rehab

Taggar

Knäsmärta

Boka tid