Nyheter

 
Naprapat Sollentuna - Napractiva Rehab Sollentuna -Bästa naprapat i Sollentuna

Massage Sollentuna

Om problemen sitter i dina muskler.

Massage Sollentuna

Massage, Tjänster
Google Recensioner
4.9
184 recensioner
×
js_loader

Boka bästa massage i Sollentuna med omnejd! Få omedelbar hjälp med huvudvärk, ont i ryggen & nacken, spändhet i axlarna, ömma & spända muskler, med mycket mera. För många av oss kommer smärtan som ett brev på posten eller smygande efter långa arbetsdagar. Oftast är det stillasittandet som är själva problemet, vilket leder till att stelhet och muskelvärk kan förekomma. Napractiva Rehabs massage i Sollentuna med omnejd rekommenderas å det varmaste som en perfekt lösning på alla dessa & liknande problem!

Du kan enkelt boka bästa massage i Sollentuna med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Sollentuna och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Sollentuna med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Massage på din ort

Napractiva Rehab erbjuder skön massage i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa massage i Stockholm

Boka bästa massage i Sollentuna

Boka bästa massage i Täby

Boka bästa massage i Danderyd

Boka bästa massage i Solna

Boka bästa massage i Sundbyberg

Boka bästa massage i Upplands Väsby

Massage Sollentuna: Varför massage?

Många väljer Napractiva Rehabs massage i Sollentuna med omnejd eftersom den snabbt är konkret effektiv. Ordentlig massage tar bort smärta i spända muskler, motverkar stress, ger en djupare och lugnare andning, har en avslappnande effekt på kroppen, ökar blodcirkulationen i musklerna, lindrar smärtan, mm. Varje kropp är unik. Därför bör massage anpassas efter just dina behov, inte tvärtom. Vi  jobbar samtidigt även mot ett långsiktigt välbefinnande som tar bort smärtan helt, permanent eller så länge som möjligt. Kom in till oss och känn dig som hemma! Slappna av i vår trevliga, lugna miljö på Napractiva Rehab, så gör vi allt vi kan för att hjälpa dig och få värken att försvinna. 

Massage Sollentuna: Både terapeutiska och hälsosamma effekter

Kan Napractiva Rehabs massage i Sollentuna med omkringliggande orter hjälpa dig? Massage är en universell manuell behandlingsteknik som har både terapeutiska och hälsosamma effekter. Ordet massage kan härledas från grekiska massein som betyder ”att knåda eller gnugga”, från hebreiska mashech som betyder ”att känna” och från franska masser som betyder ”att knåda, gnugga eller massera”.

Bland fördelarna med massagen sticker ut dess kraft att hjälpa kroppen till ett tillstånd av djup lugn tack vare det faktum att den minskar nivåerna av hormonet kortisol.  Detta hormon utsöndras i stora mängder när människokroppen utsätts för en stor belastning eller stress. Den kan lindra besvär eller smärtorna som orsakas av till exempel trauma, dålig hållning, ensidigt arbete, etcetera.

Det finns flera sorters massage och alla dessa har olika egenskaper som skiljer sig utifrån indikationer, kontraindikationer och fysiologiska ändamål. Massage aktiverar cirkulationssystemet, vilket gör att hela människokroppen kan ta emot mer syre och då sänks också blodtrycket. Cirkulationssystemet är ansvarigt för att hjälpa dessa filter att transportera toxiner som ska kasseras. Att aktivera cirkulationen genom manuell massage hjälper även till att avgifta kroppen mer effektivt.

Massage Sollentuna: En riskfri behandling med bara positiva effekter

Napractiva Rehabs massage i Sollentuna är riskfri och bland annat:

  • gör vävnader mer flexibla
  • har smärtlindrande effekt
  • sträcker ut och slappnar av musklerna
  • förbättrar cirkulationen & eliminera organiska toxiner
  • förbättrar det mentala välbefinnandet
  • mm
Massage Sollentuna: Massage & muskelsmärta

I det kliniska arbetet vi gör när patienterna besöker oss ingår att med hjälp av en pedagogisk förklaring få patienten att ta ansvar för rehabilitering och själv ta hand om kroppen med hjälp av specifik träning som ges av naprapaten. Fokus skall ligga på att träna specifikt och funktionellt för att uppnå god kroppskontroll och balans.

Vår erfarna naprapat i Sollentuna vet att behandlingarna som massage och / eller manuell ledbehandling kan ge snabb, temporär smärtlindring (som kan hålla i månader), men att besvären ofta återkommer om funktionaliteten och ledrörligheten inte tränas. Det är därför viktigt för oss att den som kommer till kliniken med återkommande eller långvariga besvär lär sig att till stor del själv regellbundet ta hand om sin kropp med hjälp av specifik träning vi hjälper till med. Det är en återkommande bild hos oss att patienten berättar att det kan upplevas som mycket påfrestande att vakna varje morgon och känna sig stel i kroppen eller att ha ont i hela ryggen, även efter att ha sovit hela natten. Man har ”ont i ryggen”, utan att man funnit någon speciell orsak till ryggsmärtan. Dessutom hittas ingenting till och med via bilddiagnostik som röntgen eller undersökning med magnetkamera (MRT).

Orsaken till smärtan kan vara många och därför är det viktigt att inte låta det bli sämre. En noggrann undersökning hos en läkare eller ortoped är viktigt för att säkerställa att det inte finns patologiska grunder till smärtan, som i sådana fall behöver behandlas med läkemedel eller kirurgiskt ingrepp.  Smärtan kan vara också läges- eller belastningsrelaterad. Att stå länge, att resa sig mycket från sittande till stående eller att sitta länge kan vara problematiskt.  Ibland kan man också uppleva huggsmärtor i ryggen vid snabbare rörelser. Läget kan bli så jobbigt att det kan sätta sig i huvudet på en och även underminera viljan att förändra situationen. Allt detta tar våra naprapater och massageterapeuter i Solentuna itu med och hjälper dig på bästa sätt!

Massage Sollentuna: Terapeutisk massage

Vår terapeutiska massage i Sollentuna består av en serie specifika, terapeutiska grepp och rörelser som utförs av massageterapeuten under massagen. Terapeutisk massage lindrar smärtor av patologisk och funktionell natur och ursprung. Terapeutiska grepp och rörelser massageterapeuten utför under massagen påverkar kroppens djupaste fysiologiska funktioner och påskyndar självläkningsprocesser.

Terapeutisk massage används mest vid behandling av neuromuskulära och muskeloskeletala störningar. Efter en terapeutisk massage ökar dessutom eliminering av toxiner enormt. Snabb aktivering av cirkulation- och lymfsystemet förbättrar samtidigt tillförsel av syre till vävnaderna och energiflödet i kroppen accelereras simultant, med en betydligt ökad produktion av endorfiner.

Idrottsmassage Sollentuna: Behandla & förebygg idrottsskador

Idrottsmassage är en terapeutisk massageteknik som används i stor utsträckning över hela världen för behandling och förebyggande av patologier framförallt inom idrotten. Läs gärna mer om vår idrottsmassage i Sollentuna här på följande dedikerade sida om: Idrottsmassage Sollentuna.

Napractiva Rehab

Taggar

Massage Sollentuna

Boka tid